Bondegårdsferien hitter

Flere og flere danskere får råd til at tage på lange charterrejser sydpå. Generelt har vi fået flere penge mellem hænderne og det afspejler sig også i vores ferier. Her bruger vi flere penge end tidligere og der er råd til at komme længere væk til mere eksotiske steder. Men mens mulighederne for at komme langt væk hjemmefra er blevet større, så er der en tendens til, at vi søger mod det helt modsatte. Vi søger nostalgien, det hjemlige og hyggelige. Bondegårdsferien er blevet populær som aldrig før.

Behovet for afslapning ændrer sig

Bondegårdsferien er blevet et hit blandt danskerne. Svaret på hvorfor den er det, ligger måske ikke helt så langt væk. Vores hverdag bliver hele tiden mere hektisk. Den digitale tidsalder giver uanede muligheder, men kræver også rigtig meget af vores opmærksomhed. Vi skal være på og helst så mange steder som muligt. Derfor er der også kommet et større behov for at slappe af. For at komme helt ned i gear, væk fra stress og jag. Og selvom en charterferie ved poolen også kan være afslappende, så er den stadig kendetegnet ved, at der er mange mennesker, mange aktiviteter og dermed mange indtryk at forholde sig til. Hvis man gerne vil helt ned i gear og give hjernen ro, så er det en anden type ferie, at man skal gå efter.

Slap af i ro og natur

På bondegårdsferien kommer man ud i naturen. Der er færre mennesker, færre aktiviteter og færre indtryk at forholde sig til. Hvis man også vælger at skrue ned for adgangen til mobiler og iPads, så er der især rig mulighed for at få en ferie, hvor sanserne kan få frit spil. Når vores opmærksomhed ikke er draget mod opslag på de sociale medier eller videoer og nyheder på iPad’en, så er der mere plads til at mærke efter. Mærke efter hvordan man egentlig har det og hvad man har lyst til og behov for. Det skaber også plads til at sanse og opfatte verdenen omkring sig mere helt. Dette er i høj kurs på bondegårdsferien. Her bliver man indbudt til ro og afslapning, som for en stund kan få bugt med hverdagens stress, jag og bekymringer.

Den primitive ferie skaber mere samvær og nærvær

Et andet kendetegn ved bondegårdsferien er, at man ikke får alt serveret på et sølvfad. Her er der ofte tale om ”gør det selv” ferie, hvor man selv står for madlavning og oprydning. Er man som familie taget af sted på bondegårdsferie, så er dette også en ferie, hvor der er lagt op til mere samvær og nærvær. Der er tid til at kræse om madlavningen og der er tid til, at man kan være sammen om den. Der er også tid til at gå lange ture og få snakket om stort og småt. Når alle ikke er optaget af forskellige aktiviteter, som der typisk tilbydes på charterferier, kan man lettere være sammen. Det skaber et større nærvær at samles om aktiviteter.

Vi lærer mere om os selv og vores historie

Den mere primitive ferie giver os ikke kun afslapning. Den gør også, at vi lærer mere om os selv og vores historie. På bondegårdsferien kommer vi tilbage til rødderne. Her minder tingene mere om, hvordan tiderne engang har været. Den primitive tilværelse giver os mere en idé om, hvordan vores bedsteforældre eller oldeforældre levede. Vi kommer tilbage til gamle dyder og vi mærker, hvad det er, at vi mennesker egentlig kommer af og hvad vi kan. Vi behøver ikke blive serviceret eller underholdt af digitale platforme. Vi er selv i stand til at socialisere og skabe.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.