Seniorer er blevet hjemmevant med netdating

Der var engang, hvor internettet ikke fandtes. Her kunne det være sin sag at søge efter den store kærlighed eller bare en livsven eller partner.

Mange mennesker over 40 år husker nok, hvordan visse aviser havde små annoncer i, hvor der stod en lille dating info om, hvad en (k)ærlig mand/kvinde søgte efter: Helst en ærlig/kærlig mand/kvinde, der kunne lide ture i naturen og hygge i hjemmet. Velsoigneret og pæn. Fri af tidligere forhold. Og så et billetmærke nummer, der var anonymt, som man så kunne skrive til avisen til.

Ja, tiderne har nu ændret sig, og selvom seniorer ikke er vokset op med nettet, er mange ved at komme godt med på det digitale tog.

Vil du, vil du, vil du danse med mig?

I den berømte TV2 sang, hvor de spørger, om du vil danse med mig, er det vel i bund og grund dette, som mange seniorer i overført betydning spørger om. Hvem vil danse med mig?

Her er det blevet meget mere almindeligt, at seniorer er blevet hjemmevant med at bruge nettet til netdating. Her skriver de profiler, hvori de fortæller om sig selv, og hvad de søger efter hos en potentiel ny partner. De loader billeder op af sig selv, så man kan se dem i profil, hel kropsfigur og hvor de laver sjove ting i hjemmet og i naturen. De chatter sammen, og finder ud at, om der er en førstehåndskemi, og dernæst aftaler de også online at mødes i det virkelige liv IRL – in real life.

Ven eller kæreste

Der er mange seniorer, der oplever ensomhed, som deres liv skrider frem. Der er mange venner og familiemedlemmer, der er døde, eller måske flyttet langt væk eller også har man mistet kontakten. Derfor kan der være flere behov gemt i netdatingen hos seniorerne.

De kan have lyst til at finde en kæreste, men lige så meget leder de ofte efter en ven, eller flere venner, som de kan gå ture med, spille kort med og bare være sammen med i hverdagen. Her er online netdating et perfekt medie at møde nye mennesker på, fordi man her skriver lidt mere uddybende om sine værdier, sin hverdag og sin personlighed og præferencer.

Det er også nemt at kommunikere over chat eller e-mail, og hurtigt finde ud af, om der kunne være noget kemi. Det er langt mindre grænseoverskridende at søge nye bekendtskaber på denne måde, især hvis man er lidt genert anlagt, fremfor at skulle bejle til nogle i den lokale senior kortklub eller på aftenskolekurset.

Gå til computer

De seniorer, der ønsker at komme mere i gang med netdating, men ikke er så vant med at bruge en computer, kan med fordel se, om der er nogle kurser i at bruge computer.

Mange biblioteker afholder små kurser for seniorer, ligesom Ældresagen også afholder kurser og ligeledes aftenskoler.

Der er også her god mulighed for at møde ligesindede, hvis man gerne vil møde en kæreste eller god ven, idet disse kurser som regel er målrettede seniorer. Her kan I sammen grine over alle de vanskeligheder, som computer og IT-verdenen nogle gange byder på, og så kan i i fællesskab lære noget nyt, som igen kan føre til flere bekendtskaber i den virtuelle verden.

På et sådan kursus kan du typisk lære at oprette en e-mail adresse, skrive en e-mail samt kommunikere via chat. Desuden kan du lære at navigere rundt på internettet og sågar også oprette en profil på en netdating side. Et sådant kursus vil gøre, at du ikke er nær så berøringsangst overfor denne teknologi, og når du sidder og chatter med en potentiel næste kæreste, vil du nok glemme alt om teknikken.

Disclaimer

Skriv et svar

Your email address will not be published.